Hlavní obsah
Článek

Když Lejla Abbasová (44) představila svůj nový projekt, každý normální člověk by řekl, že se ta holka zbláznila. Místo toho, aby se věnovala sama sobě a druhému těhotenství, poté pak novému miminku, vymyslela, že v rámci své nadace Asante Kenya vyrazí s novorozencem i starším synem Davidem opět do Afriky. A dokonce na kole.

"Původně to takhle myšleno nebylo, jde o souhru okolností, že jsem začala připravovat projekt Kenya Bike Challenge a do toho otěhotněla," řekla nám Lejla, která je v šestém měsíci a v rámci projektu, kdy skupina lidí, kteří charitu podpoří, vyrazí na desetidenní expedici do Keni, pojede prý pár měsíců po porodu na kole taky. Děti i partnera bere s sebou.

"Termín porodu se mi nekryje, ale samozřejmě kojení a péče o malého špunta ano. Ale už to mám vymyšlené. Mám dvě varianty. Když bude mimino fantastické a nebude vůbec plakat, tak pojedu na kole a jednou za tři hodiny si odskočím do doprovodného auta, kde bude s miminem a Davidem sedět můj přítel, a nakojím ho. Když se tahle varianta neodehraje a děťátko bude plakat a bude mít koliky a prdíky, tak sednu taky do auta a pojedu v něm," vysvětlila nám.

Pohlaví dítě si Lejla nenechala říct stejně jako u prvního těhotenství. "Chci to mít jako překvapení," svěřila dlouhonohá gazela, která zatím skoro nepřibrala, zhruba prý asi čtyři a půl kila, a to hlavně v oblasti prsou. S partnerem Volcanem, s nímž miminko čeká a který je Turek, žije v Česku. Dobře si na něj zvykl i její starší syn, kterého má s Michaelem Kocábem.

"Jsem strašně spokojená a šťastná, že i s Davidem jim to dobře funguje. Měla jsem z toho strach, protože Volcan je cizinec, česky mluví velmi málo, tak na úrovni dvouletého dítěte. Ale oni spolu mají svůj vlastní svět. Mě naprosto nepotřebují. Ale jsem šťastná, protože kdokoli se rozešel, ví, jak je složité, když přijde do života nový člověk, natož nemluvící řečí té rodiny, ale asi se to sešlo v dobrý čas, kdy má David potřebu toho chlapa," míní Lejla.

A co Davidův biologický otec? "Je to v pohodě, máme spolu korektní vztah, o všem ví, on má svůj život, já mám svůj život. S Davidem je to nastavené tak, že se vídají jeden den v týdnu, teď už to bývají i dva dny v týdnu a opravdu taky fungují skvěle," uzavřela Abbasová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám