Hlavní obsah
Článek

K prvomájovým tradicím každoročně patří i zamilovaný polibek pod rozkvetlou třešní. Své o tom ví i čeští seriáloví fešáci, kteří tento zvyk s oblibou dodržují.

I dnes byste tak mohli potkat celebrity, jak v přírodě vášnivě líbají své protějšky. Třeba takový David Gránský (32), kterého diváci už brzy uvidí v seriálu Modrý kód, si na květnový polibek potrpí.

„Dodržujeme to každý rok, i když nejdřív říkám, že ho nebudeme slavit stejně jako Valentýna, nakonec slavíme oba. Na Valentýna si dáme dárečky a na 1. Máj to musí být pusa pod rozkvetlým stromem na zahradě a nemusí to být ani třešeň podle tradice,“ prozradil Gránský.

A co jeho seriálový kolega Filip Cíl (28)? Ten si musí dávat pozor na alergii.

„Ano, tento zvyk držím zuby nehty i když mě štve, že jsem pylový alergik. Líbání pod rozkvetlým stromem dělám jako nejnutnější povinnost, rychle a pak jdu domů kýchat, než mi oteče krk,“ postěžoval si herec.

To Jakub Štěpán (26) naštěstí domů neutíká. „Dodržuji tento zvyk asi jako každý Čech, tradice se musí ctít a respektovat. Nechodím striktně na Petřín, protože tam bude spousta lidí a tohle by měla být soukromá chvilka těch dvou. Doufám, že bude hezky, protože jinak v dešti a zimě z romantiky moc není,“ míní.

A co na dodržování prvomájových tradic říká příšlušnice slabšího pohlaví Kristýna Leichtová (38)? „Tahle otázka je spíš na ty protějšky, oni jsou většinou dost leniví a moc se jim do toho nechce, že je to přežitý socialistický svátek a vůbec neberou v potaz to, že se mají dva lidi rádi. Takže pokud je protějšek svolný, tak jsem pro, ale vymáhat to nebudu,“ má jasno Klára Tréblová s Ohnivýho kuřete.

Reklama

Další články

Načítám