Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lucii Bílou (58) potkáváme obvykle na jejích koncertech, na muzikálech, případně na představení televizního dokumentu, kde rekapitulovala svoji "padesátku". S věkem ovšem dost často souvisí, anebo by aspoň souviset mělo, že se o sebe žena začne o trochu víc starat. A Lucka není výjimkou.

Zpěvačka absolvovala balíček preventivních vyšetření na Klinice Yes Visage, kde se během pár hodin dozvěděla všechno, co by člověk, dbající o své zdraví, měl vědět. "Musím říct, že jsem se o sebe starala vždycky. Hlásala jsem, že je důležité chodit na preventivní prohlídky. Ale tenhle projekt balíčků preventivních vyšetření je úžasný. Dřív jsem běhala po nemocnicích a trvalo třeba i tři týdny, než jsem se dopídila nějakého výsledku, ale tady jsem všechno o svém těle a svém zdraví zjistila za hodinu a půl. Vím, co potřebuju, na co si dát bacha a taky vím, že jsem zdravá jako řípa, čímž možná někoho zklamu," nebrala si servítky zpěvačka, která ví, že má své skalní fanoušky, ale má i radost, že svým elánem a skvělým zdravotním stavem nepotěší ty, kteří jí nepřejí.

Zpěvačka ovšem žije tak zdravě, jak jí jen její pracovní vytížení a nutkavé potřeby dovolí, takže být ve skvělé kondici není tak těžké. "Jenom ta hlava je horší. Ale na to jsou lidi, myslím, u mě zvyklí, že jsem trochu střelená. Ale to jiné nebude. To se nevyléčí. A ani bych to nechtěla, protože už bych to nebyla já. A zdravá životospráva? No, moje povolání je i o tom, jak člověk vypadá. Lidi nejdřív vidí a teprve potom poslouchají," začala nám Lucie vyprávět, že prostě dobře vypadat musí.

"Je to samozřejmě dřina a nebaví mě to. Navíc to bolí. Ale má to svoje výsledky. Moje stylistka si to nemůže vynachválit a moje kapela taky, i když mě vidí jen zezadu, ale snad ani ten zadek není špatný," dodala Lucie, která si hodně hlídá stravu, ale hříšky také má. Sice nemusí sladkosti, ale kdyby byla solná zmrzlina, s radostí by ji olízala. A taky miluje chleba. "Ten bych si nenechala od nikoho vzít. Na zapití mi pak klidně stačí obyčejná voda," přiznala.

A kdybychom náhodou Lucii Bílé nevěřili, pro jistotu jsme vyzpovídali i jejího ošetřujícího lékaře. A MUDr. Pavel Boček nám její zdravotní stav, podle kterého by mohla svým zpěvem těšit diváky ještě dlouhá léta, osvědčil. "V rámci preventivního balíčku absolvovala vyšetření, která nás informují o stavu jejího srdce, cév, onkologické a interní zátěže. Vyšetření jsou koncipována tak, abychom postihli celou prevenci onemocnění těch chorob, které se v současné době nejvíc vyskytují a nejvíc nás ohrožují," objasnil obsah vyšetření.

"Když je vzorný klient, což Lucka byla, je to taková štafeta, která trvá hodinu, nejvýš hodinu a půl. Některá vyšetření děláme nalačno, to je odběr krve, ultrazvuk břicha, spirometrii plic, vyšetřujeme i srdce a děláme komplexní rozbor krve. Jen na tyhle výsledky si klient musí o trochu déle počkat, jsou do dvou dnů. Ale v tuto chvíli mohu říct, že je Lucka naprosto zdravá," ujistil nás.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám