Hlavní obsah
Článek

Od okamžiku, kdy při tragické autonehodě v Paříži zemřela princezna Diana, uplyne letos na konci srpna již dvacet let. Její mladší syn princ Harry (32) poprvé na veřejnosti promluvil o svých duševních problémech i o tom, jak s nimi během let bojoval. V otevřeném rozhovoru pro The Daily Telegraph dnes dokonce přiznal, že vyhledal odbornou pomoc.

„Většinu svého života jsem říkal, že jsem v pohodě. Ale v mnoha případech jsem byl blízko naprostému zhroucení. Dnes už jsem v pořádku,“ řekl Harry s tím, že mu trvalo dlouho, než se o svých vnitřních pocitech naučil mluvit s lidmi.

„Můžu bezpečně říci, že ztráta matky ve dvanácti letech a uzavření se do sebe kvůli tomu na dalších dvacet let, mělo docela vážný vliv nejen na můj soukromý život, ale také na mou práci,“ přiznal Harry.

„Vyrovnával jsem se s tím tak, že jsem strčil hlavu do písku. Odmítal jsem se příliš zabývat maminkou,“ uvedl dále bratr následníka trůnu s tím, že mu pomohl box.

„Časem jsem začal boxovat. Je to opravdu dobrý způsob, jak vypustit agresi. Zachránilo mě to. Několikrát jsem byl na pokraji dát někomu do nosu,“ řekl Harry a otevřeně přiznal také to, že s pomocí svého bratra a dalších blízkých několikrát vyhledal psychologa.

Reklama

Další články

Načítám