Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na konci března se v Branickém divadle uskutečnila premiéra komedie francouzského dramatika Marca Camolettiho, která se v Praze hraje pod názvem Na správné adrese aneb Holky z inzerátu.

V krátkosti jde o následující zápletku: Postarší kabaretní hvězda Stella pronajímá luxusní byt a na jedné adrese bydlí ještě klavíristka Julie, malířka Žofie a manažerka Marie. Všechny se nezávisle na sobě rozhodnou změnit život a nezávisle na sobě si podají inzerát na sociální síť, což vede k záměnám a dějovým kličkám.

Hlavní role se ujala Uršula Kluková, v roli manažerky se alternují Karolína Hlaváčková s Kristýnou Podzimkovou, roli učitelky hry na klavír ztvárňuje Andrea Bulišová a jako malířka Žofie se poprvé na divadelních prknech představuje Patricie Solaříková.

V mužských rolích jim sekundují Ondřej Lechnýř, Vladimír Senič, Václav Čížkovský a Pavel Dytrt, kteří se na jevišti nevyhnuli někdy menšímu, jindy většímu odhalení. „Je tu výborná parta. Hrál jsem menší roli v Národním divadle i jinde, ale tady je to zatím nejlepší. I ta budova na mě dobře dýchá, má pozitivní energii,“ pochvaluje si syn Pavla Trávníčka, jenž vyfasoval nejodvážnější ‚kostým‘.

Další uvedení inscenace, kterou přeložil Jaromír Janeček a režíroval Jan Nosek Novák, se uskuteční v půlce dubna.

Reklama

Další články

Načítám