Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to už rok a půl, co se Zuzana Stivínová po šesti letech ve Spojených státech vrátila zpátky do Česka. Herečka odcestovala za velkou louži kvůli svému partnerovi, molekulárnímu biologovi Lukáši Čermákovi, který v New Yorku dostal pracovní nabídku, co se neodmítá.

Když jsme se s ní setkali na otevření největší prodejny kultovní americké značky u nás, tak jsme se jí ptali na to, jestli jí Amerika schází. „Nic mi nechybí. Musím říct, že i díky dnešnímu večeru mi nic neschází, protože se dál potkávám s lidmi, můžu mluvit anglicky, nemám rozhodně problém, že bych se cítila izolovaná.”

Herečka byla nejdříve spíše ženou v domácnosti, starala se o rodinu, navštěvovala kurzy angličtiny, ke kterým si přidala hodiny jógy a herectví. Následně začala obcházet castingy na divadelní hry a získala roli například ve hře A Happy End a v několika krátkých filmech. „Když chcete v tomto oboru dělat kariéru v Americe, tak by to musela být každodenní cílená práce. My jsme ale nedělali dvě kariéry,” vysvětluje Stivínová.

Stivínové ale přece jen někdy chybí určité vůně a někteří konkrétní lidé. „Nejsem v tomhle ohledu sentimentální. Odjeli jsme tam v době, kdy jsme chtěli a mohli, a žijeme v době, kdy se tam můžeme zase podívat,” říká Zuzana Stivínová, která ale v dohledné době žádnou dlouhou cestu mimo svou vlast nechystá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám