Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Diváci ji znají ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde Marika Šoposká (34) vystupuje v roli lékařky a partnerky postavy Petra Štěpánka, známá je též z filmu Já, Olga Hepnarová, ale ani divadelní role se jí nevyhýbají. V divadle Studio DVA účinkuje již v Hovorech o štěstí mezi čtyřma očima a v Poprasku na laguně a teď začala zkoušet další.

Jedná se o hru Líbánky na Jadranu z pera Patrika Hartla a v hlavních rolích s Evou Holubovou (65) a Bobem Kleplem, jejichž postavy, které se jmenují stejně Eva a Bob, si vyjedou připomenout svou svatební cestu, aby se připravily na blížící se každodenní důchodové soužití. Hra bude v premiéře uvedena 23. června 2017 na Letní scéně Vyšehrad.

„S mou ženou jsme byli v sedmnácti poprvé sami u moře v Chorvatsku na ostrově Rab. Představil jsem si, jak by mohl podobný přímořský pobyt probíhat, až nám potáhne na šedesát. Podle statistik jezdí k Jadranu každý rok skoro tři čtvrtě miliónu Čechů. Všichni touží zažít jedinečnou dovolenou a většina ji provegetuje v podstatě stejně nanicovatě. Tak mě napadlo, jestli je možné, že i já žiju zaměnitelný a v zásadě nijak výjimečný život. A napsal jsem o tom komedii,“ řekl ke svému nejnovějšímu dramatickému počinu Hartl.

Marika pak v Líbánkách na Jadranu ztvární turistku, dovolenkující se svým mládencem v chorvatském kempu ve stanu hned vedle starších manželů. O roli jejího milého se podělí Václav Jílek a Štěpán Benoni.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám