Hlavní obsah
Článek

Byla obrovská bojovnice, ale zákeřná nemoc byla mnohem silnější! Minulou středu zesnulá herečka, dabérka, režisérka a ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka Helena Štáchová (†72) na tom krátce před svým odchodem byla skutečně zle. „Z nemocnice ji pustili zhruba týden před skonem, léčba byla neúspěšná, bohužel už neměla žádný smysl,“ tvrdí rodinný známý.

Paní Helena zemřela v kruhu svých blízkých po dlouhém boji s vážnou nemocí. Jestli se jí vrátila rakovina lymfatických uzlin, se kterou bojovala již před třinácti lety, k tomu se její rodina nevyjádřila, každopádně její stav se podle dostupných zpráv zhoršoval již řadu měsíců.

„Věděli jsme, že Helenka odchází. Ještě v polovině února byla v rozhlasovém Toboganu, už tam bylo na místě natáčení vidět, že se jí vážně přitížilo. Její blízcí, pokud to vůbec jde, se ale bohužel na její odchod museli připravovat. Byla to varianta, se kterou chtě nechtě bylo nutné vážně počítat,“ tvrdí náš informátor.

V pořadu Aleše Cibulky Štáchová, která také šestadvacet let dabovala Lízu Simpsonovou, měla již lehce zastřený hlas, krásně ale povídala o milovaných loutkách, o jejich výročích, i o tom, co divadlo brzy čeká.

Plánuje se například film se Spejblem a Hurvínkem, kompletně vytvořený v počítači, který odsouhlasila a pro nějž snad ještě stihla namluvit postavy Máničky a paní Kateřiny.

A chystala také režii hry Hurvínek v hajanech, která se měla začít zkoušet v červnu a jež měla mít premiéru na podzim.

Její zdravotní stav ale tyto plány zhatil. Dnes na Helenu Štáchovou její kolegové, spolupracovníci i obyčejní lidé, kteří ji měli prostě lidsky rádi, mohou už jen láskyplně vzpomínat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám