Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Kdo z jeho přátel se tu novinu o smrti jednoho z nejtalentovanějších českých módních fotografů Václava Šírce (†40) dozvěděl, nevěří vlastním uším a očím! „Lituju, že jsem mu nemohla zachránit život,“ smutní třeba Andrea Verešová.

Modelky jsou z jeho skonu špatné, nechápou, že zrovna Václav si mohl sáhnout na život.

„Radostnou euforii z mé premiéry v muzikálu Rocky vystřídal obrovský smutek. Zemřel úžasnej fotograf a zároveň skvělej člověk Václav Širc. Nikdy nezapomenu na ta super focení, která jsem díky tobě zažila! Odpočívej v pokoji, Vašku,“ napsala na svou sociální síť Hana Reinders (41), která se před svatbou jmenovala Mašlíková.

Smrti Širce nerozumí ale ani další kráska.

„Potkala jsem se s ním snad před dvaceti lety. Od té doby jsme se míjeli. Věděli jsme o sobě, vždy jsme se domlouvali, že uděláme další fotky, protože byl hrozně šikovný, strašně milý a pozitivní kluk. Mluvili jsme se spolu naposledy před čtrnácti dny, domlouvali jsme se, že konečně něco po těch letech vyfotíme. Pak jsem si bohužel u něj na sociální síti od jeho bratra přečetla, že tu už Vašek není,“ řekla Super.cz Eva Decastelo (45).

Že spáchal sebevraždu, ji překvapilo. „Z toho jsem úplně v šoku. Znala jsem ho jako velmi pozitivního kluka. Nebyl ten typ umělce, který se utápí v depresích. Vždy byl nabitý energií, proto to nedokážu zpracovat,“ přidala.

Smutná byla i Andrea Verešová (43), když se od nás o smrti Václava Širce dozvěděla.

„To je strašné. Opravdu? Je to pro mě skutečně šok. Člověk, který spáchá sebevraždu, musí být v neuvěřitelně zoufalém a nešťastném stavu. Je to strašná tragédie u takového profesionála. Česká republika v něm ztratila skvělého umělce,“ uvedla pro Super.cz Verešová.

„Vždy mi připadal v pohodě. Nechápu, nerozumím tomu. Ale je pravda, že nebyl až tak moc výřečný, byl spíš uzavřený do sebe, takže jsem o něm toho moc nevěděla. Kdybych jen něco tušila, udělala bych cokoliv, abych ho povzbudila, abych mu zachránila život,“ trápí Andreu, která s ním naposledy spolupracovala v lednu, bohužel ale jen po emailu. Upravoval jí totiž fotky pro charitativní kalendář.

„Někdy pomůže z očí do očí prohodit hezké slovo. Když člověk vytuší, že někomu není úplně fajn, může ho podpořit a zlepšit mu náladu. Je to strašná škoda,“ dodala šokovaná Andrea, jež lituje toho, že nemůže vrátit čas zpátky.

„Václav byl výborný kamarád. Půjčoval si ode mě ateliér, v mé firmě si pořizoval techniku. Nikdy neutrácel za auta a podobné věci, všechny peníze vrážel zase do vybavení. Často jsme si vypomáhali. Byl to opravdu naprosto nekonfliktní člověk, k tomu ještě skvěle fotil. Nevím, co se stalo, ale je mi to opravdu líto,“ sdělil nám kolega zesnulého, fotograf Robert Novotný.

Smutek a upřímnou soustrast rodině vyjadřují i další fotografové a známé osobnosti, například modelky Bláža Hlavsová, Tereza Fajksová či moderátor Petr Vojnar.

Reklama

Další články

Načítám