Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Diváci, kteří pravidelně sledují seriál Ordinace v růžové zahradě, zažijí smutný večer. V seriálu se dnes rozloučí s kamioňačkou Valérií Zawadskou (65) alias Romanou Babákovou.

Ta přesně půl roku bojuje s nevyléčitelnou chorobou, ale bohužel neúspěšně. Lékaři v kamenické nemocnici diagnostikovali Babákové idiopatickou plicní fibrózou a ona od první chvíle moc dobře věděla, že její osud se pomalu, ale jistě naplňuje.

A i když se poslední dobou cítila dobře, její zdravotní stav se prudce zhoršil a na boj s vážnou nemocí už jí nezbývá mnoho sil. Poslední vydechnutí svérázné kamioňačky budou provázet silné emoce.

„Ještě nikdy jsem před kamerou neumírala a řeknu vám, byl to zvláštní pocit. Nemůžu říct, že bych se na dnešní den těšila, nebo netěšila, přijala jsem to jako fakt. Po Babákové se mi bude ale hodně stýskat," svěřila se bezprostředně po natočení poslední scény Valérie Zawadská.

Že nás čeká jeden z nejdojemnějších dílů roku, dokazuje i nezvyklá atmosféra během samotného natáčení smrti Babákové. Zatímco jindy trojlístek Zounar, Randová, Zawadská chrlili mezi klapkami jeden vtípek za druhým, tentokrát to prostě nešlo.

"Bylo to hrozně smutné. A také hodně náročné. Nejen proto, že bylo asi minus deset a celý den jsme točili venku, ale i proto, že jsme se opravdu maximálně soustředili na to, abychom to zahráli uvěřitelně. Abychom nebyli patetičtí a nepřehnali to, ale abychom současně přenesli divákovi tu emoci. Ta scéna byla opravdu hodně dojemná, a tak doufám, že z toho divák bude mít zážitek," říká seriálová Heluš Martina Randová.

Na kamioňačku Babákovou se v Ordinaci bude ale jistě ještě dlouho vzpomínat. "Jsem moc rád, že ji scenáristé takhle výborně rozepsali. Prožili jsme s ní mnoho nezapomenutelných natáčení. To první, kdy ji Heluš přejela kamionem, se točilo v pětatřiceti stupních ve stínu, to dnešní poslední, kdy točíme umírání, provází desetistupňové mrazy. S Valérií jsme v extrémních podmínkách začali i končíme, přijde mi to symbolické. Dnešní natáčení bylo sice smutné, ale i krásné. Jsem za něj rád. Ukáže se, že Bobo a Heluš nejsou jenom s prominutím svině, ale že je něco dokáže sebrat," zamyslel se Martin Zounar (56).

Reklama

Další články

Načítám