Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Zuzana Mauréry cítila jako velkou čest, když byla za hlavní roli ve filmu Jana Hřebejka Učitelka nominována na Českého lva. "Vždyť v tom filmu ani nemluvím česky. Takže je to velmi velkorysé. Když člověk mluví cizím jazykem, je to i v jiné poloze," mínila.

Roli by ale zřejmě zvládla i v češtině. "Možná že jo, ale bylo by to něco jinýho," volně přešla při rozhovoru ze slovenštiny do češtiny. "V češtině hraju divadlo, ale je to pro mě stresující. Když tam dám nějakou jinou hlásku, tak je blbé slyšet, že se Slovena snaží. V češtině je to těžší, musím si dávat větší pozor," vysvětlila.

Na slavnostní předávání cen, odkud nakonec odešla bez ocenění, se oblékla do modelu slovenské návrhářky Janky Guzmové a volbu si moc pochvalovala. "Je to úžasná pracantka se smyslem pro detail, velmi dobře se mi s ní spolupracuje. Nemám velikost 34, 36 ani 38, takže se ke mně módní návrháři jen tak nehrnou. Jsem pro ně výzva a Janka byla nadšená. Málokterý návrhář rád obléká normální ženy," svěřila.

Reklama

Další články

Načítám