Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Známe ho především jako komika z pořadu Na Stojáka, tanečníka ze StarDance a herce z reklam. Lukáš Pavlásek se ale věnuje i hodnotnějšímu umění, píše prózu i poezii, a dokonce maluje. Když dorazil na vernisáž výstavy Warhol Warhola - Příběh o tom, jak se Andrew Warhola stal Andy Warholem, byl ve svém živlu.

„Já mám moc rád období šedesátých let, poslouchám taky The Velvet Underground. Líbí se mi, jak se umění propojovala s populární kulturou,” říká Lukáš a jedním dechem dodává: „Mám rád vlastně všechno okolo pop artu,” nechal se slyšet Pavlásek, který na akci dorazil s přítelkyní, která se nechtěla fotit.

Asi byste to do něj neřekli, ale „tydýt ze StarDance“ dokonce sám maluje. „Kreslím obrázky, vydal jsem už tři knížky pro děti, které jsem všechny ilustroval.“

Pavlásek brzy vydá v pořadí již pátou knihu. Kromě toho, že hodně vystupuje jako komik, tak píše druhý díl své knihy Z deníku ajťáka, ajťák vrací úder. „Chtěl bych ji vydat na podzim,” plánuje Lukáš Pavlásek.

Reklama

Další články

Načítám