Hlavní obsah
Článek

Jeden z našich nejoblíbenějších herců Jaromír Hanzlík dnes slaví už 69. narozeniny. Kdo by si nepamatoval jeho nejslavnější role, mezi které bezesporu patří Dr. Mráček (Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách), strýc Pepin (Postřižiny) či kovboj Honza (Léto s kovbojem)?

Hanzlík patřil zejména v 60., 70. a 80. letech k našim nejpopulárnějším a nejobsazovanějším hercům. A také k velmi žádaným mužům. Jeho charizmatu ostatně podlehla i okouzlující Jana Brejchová.

Jako herec se ve filmu objevil poprvé coby sedmnáctiletý kluk ve snímku Každý mladý muž, kde si zahrál společně s Pavlem Landovským.

Výrazný herecký talent projevil už o rok později v psychologickém dramatu Karla Kachyni Kočár do Vídně. Tam si zahrál mladého německého vojáka, proti němuž spřádá pomstu čerstvá vdova Krista v podání Ivy Janžurové, které den předtím oběsili nacisté manžela.

Tehdy byl Hanzlík ještě nevyzrálý mladíček a pořádné ucho, ale filmové plátno si okamžitě podmanil. Rodák z Českého Těšína patřil třicet let k výrazným postavám Divadla na Vinohradech a ztvárnil i bezpočet televizních rolí. Namátkou jmenujme například seriály Sanitka, Taková normální rodinka či Plechová kavalárie.

V devadesátých letech se Hanzlík přestěhoval do Švýcarska, kde žil s bývalou modelkou a misskou Danou Silvínovou. Vztah se ale po letech rozpadl a Hanzlík se vrátil do Česka.

V současnosti už několik let žije s usměvavou blondýnkou Lenkou Kozlovou. Vousatý herec neztrácí ani po letech charizma. Ač se na televizních obrazovkách objevuje méně než před revolucí (naposledy loni v pohádce Pravý rytíř), u diváků je stále velmi oblíbený.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám