Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Debutové album Adele (35) vydala teprve před devíti lety, ale co se počtu prodaných nahrávek a získaných trofejí týče, patří k nejúspěšnějším interpretům celé hudební historie. Nejinak tomu bylo na posledním udílení cen Grammy, kde byla opět za královnu.

Britská zpěvačka má na kontě tři desky, z nichž tu poslední vydala v roce 2015 po čtyřleté pauze, během níž přerušila úspěšnou kariéru a dala přednost péči o syna Angela. Comeback s albem 25 se Adele vydařil na jedničku. Na ceremoniálu v Los Angeles převzala pět gramofonků a poděkovala mimo jiné svému manželovi, čímž veřejně potvrdila, že se tajně provdala za Simona Koneckiho.

Nejdojemnějším okamžikem byla chvíle, kdy Adele cenu za nejlepší album rozdělila na dvě části, protože pro ni vítězkou byla Beyoncé, která ji se slzami v očích sledovala z publika.

Hudební hvězda navázala na úspěch desky 21, za niž v roce 2012 posbírala ještě o jednu trofej více. Celkem už jich má na kontě 15, což je vzhledem ke třem vydaným nahrávkám skvělá bilance.

Adele na cenách Grammy uspěla už v roce 2009, kdy byla jako devatenáctiletá vycházející hvězdička zvolena objevem roku. Žensky tvarovaná umělkyně je na prestižním ceremoniálu častým hostem. Módní kritici na ni však nepějí zdaleka takové ódy jako ti hudební.

Letos to zpěvačka vychytala v zelené róbě, v níž přiznala své oblé křivky. V květovaných šatech ovšem v roce 2013 zdaleka tolik parády nenadělala. Podívejte se, v čem Adele přišla na galavečery, kde posbírala 15 cen Grammy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám