Hlavní obsah
Článek

Přestože se šeptandou nese fáma, že zrušili české turné, slavní Alexandrovci, jejichž 64 členů zahynulo při letecké havárii den po Štědrém dnu, přes zdecimovaný sbor potvrdili svá květnová vystoupení. Teď jen zoufale shání nové zpěváky, aby jich při koncertech nebylo žalostně málo.

„Původní květnové termíny všech vystoupení platí, o vstupenky je mimořádný zájem, pravděpodobně bude všude vyprodáno. Jako by tímhle způsobem diváci dávali najevo sympatie k Alexandrovcům,“ tvrdí pořadatelé.

V tuhle chvíli prý probíhají horečné a velmi přísné castingy, které musí skončit do konce února, a pak už noví pěvci budou několik měsíců usilovně zkoušet.

„Jsme silní. My to zvládneme. Soubor žije a bude žít. Jsme Alexandrovci! A tak to určitě i zůstane,“ uvedl s typickým ruským patosem šéfdirigent souboru.

Sbor, který se skládá z profesionálních vojáků ruské armády (byl také kritizován za oslavnou píseň zabrání Krymu Ruskem, jež bylo podle mezinárodního práva nelegální), má u nás dobrou pověst. Spolu s ním vystoupilo už mnoho známých českých tváří včetně Karla Gotta, Míši Noskové nebo Martina Chodúra.

Reklama

Další články

Načítám