Hlavní obsah
Článek

Herečku a muzikálovou zpěvačku Hanu Holišovou (43) si televizní diváci oblíbili v první řadě show Tvoje tvář má známý hlas, kterou vyhrála, i v seriálu Ulice. Divadelní publikum ji už ale zná dávno a je oceňovanou herečkou. A to doslova. Doma už má Cenu Thálie za brněnské představení Papežka a teď je už počtvrté na tuto divadelní cenu nominována.

"Upřesnila bych to, poprvé jsem byla jen v širší nominaci, takže v Národním divadle, kde se ceny předávají, jsem ani nebyla. Ale zajímavé je, že ta první širší nominace byla za Alenu v Noci na Karlštejně, kterou jsem tehdy hrála v Hudebním divadle Karlín, přičemž teď jsem v užší nominaci za Elišku ve stejném díle, jen se hraje přímo na Karlštejně. A mezitím jsem Elišku hrála ještě v Brně," upřesnila Hanka.

"Je nádherné hrát Noc na Karlštejně přímo v tom autentickém prostředí na nádvoří hradu. Je to nádherný zážitek a všem nám to pomáhá a je to příjemné. Je to krásná změna. V tomhle představení hraju už potřetí. Už mi zbývá jen jedna ženská role, která se tam vyskytuje, paní Ofka. Už jsem si říkala, že mě za pár let taky čeká," smála se herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám