Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka s kořeny z Česka i Jižní Afriky Victoria si prošla psychickým terorem bývalého partnera. Nyní je šťastně vdaná a s manželem má dvě děti. A tak se rozhodla založit obecně prospěšnou společnost Velvet Smile, která pomáhá právě týraným ženám. Už jí funguje skoro dva roky.

"Je s tím hrozně moc práce. Už když jsme se do toho s mojí kolegyní pustily, řekly jsme si, že chceme pomáhat jinak, adresně, transparentně. Nepomáháme jen týraným ženám, ale i rodinám s mentálně i jinak postiženými dětmi. Kupujeme přesně to, co ti lidé potřebují, ať je to polohovací postel, lednice anebo plínky. Nejsme velká organizace, ale byla bych ráda, aby se o nás lidé dozvěděli," řekla nám Victoria na křtu kalendáře golfistky Šideri Váňové, odkud si pro Velvet Smile odnesla dvacet tisíc korun z dražby.

A proč právě týrané ženy? "Viděla jsem to i v rodině, tak je to pro mne srdcová záležitost. Vyrůstala jsem v Africe, kde jsem týrání žen viděla na vlastní oči. Nemluví se o tom, ani ženy v šoubyznysu o tom nechtějí mluvit. Sama jsem měla přítele, který mně sice nedělal modřiny, ale psychicky mě deptal a já o tom také nemluvila, styděla jsem se, že si to nechám dělat," svěřila.

"Chodíme do různých azylových domů pro ženy, mluvíme s nimi. Lidé si myslí, že jde o sociální vrstvu, kde nejsou peníze, ale není to pravda. Ty ženy měly třeba manžela architekta anebo doktora, ale jsou psychicky týrané tak, že nevědí, jak z toho ven. Já měla naštěstí kolem sebe lidi, kteří mi pomohli si uvědomit, že to není normální," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám