Hlavní obsah
Článek

Návrhář Osmany Laffita je známý svým okázalým vkusem pro design. Zároveň miluje i rychlá auta, ale ne vždy to zůstane bez nehody.

„Já řídím rád, ale když je nějaká akce, kdy vím, že budu pít, tak řídí manžel. Nemůžu zapomenout na průšvih, který se mi stal při převzetí nového auta loni na podzim. Hned první den, když mi zapůjčili nové auto, tak do mě z protisměru narazilo auto a urazilo zrcátko. Já jsem se tak styděl, že jsem měl kolizi hned první den, že jsem to v servisu oznámil až za týden,“ vzpomíná na svůj první karambol Laffita, který si vybírá auto spíš podle vzhledu a pohodlí než podle výbavy pod kapotou.

I když má Osmany Laffita exotické kořeny, v zimě řídí, ale má velký respekt a strach z ledovky. „Neumím se na ledu orientovat. Jak hlásí, že bude náledí, tak jedu strašně opatrně, protože bych auto ve smyku neuměl ovládat. Mám jednu takovou zkušenost, když jsem jel od nás z Nižboru a najížděl na dálnici v Berouně, jel jsem rychle a v té zatáčce na nájezdu mi to uklouzlo a řítil jsem se jak neřízená střela přímo na dálnici. Naštěstí v tu chvíli žádné auto nejelo, ale srdce jsem měl až v kalhotách,“ svěřil se Laffita, který si stejně ale cestování nejvíce užívá na zadních sedadlech.

„Miluju cestovat vzadu, protože tam mám iPod s televizí a dokážu koukat hodiny na filmy nebo telenovely. To vám pak vůbec nevadí, když stojíte v zácpě na D1,“ směje se Osmany, který je asi jediný, komu nevadí kolony na nejvytíženější české dálnici.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám