Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Chvíli to s ním vypadalo tak zle, že bojoval o život. Nebýt rychlého zásahu manželky a pak doktorů, už by tu nebyl. Super.cz již dříve informoval o tom, že herec a bavič Václav Upír Krejčí měl v listopadu úraz, který jen zázrakem neskončil úmrtím či ochrnutím. Umělec nyní poprvé vyrazil o berlích mezi lidi a ve videu nám popsal, co všechno prožíval!

Václav byl rád, když si na obnovené premiéře filmu Kytice mohl dát trochu alkoholu. „Když jsem si zrovna neužíval vína, tak jsem si v nemocnici užíval ‚morfíčka‘. Manželka mi říkala, že si na to zvyknu. Ale nezvykl. Kamarádka Regina Rázlová mi vyprávěla, že když dávali morfium jí, do místnosti pak chodili nějací divní pánové a seděli jí na posteli. To jsem nezažil, jen jsem se pořád usmíval, byl jsem nablblý a na pokoji všechny bavil,“ svěřil se Super.cz Krejčí.

A jak k úrazu došlo?

„Nenávidím správu sociálního zabezpečení na Praze 5. Oznámila mi, že mi neuznají asi čtyři roky do důchodu. Všechno si ale píšu, od roku 1978 si poctivě vedu kalendáře a schovávám si je. Mám v nich všechno: kdy jsem byl na WC, kdy mi to tam nešlo, kdy jsem byl nevěrný, i to tam je. Mám je ve studiu nad schody, skříňku tam mám ve výšce tří metrů. Dřív jsem tam lezl po starém žebříku, jenže jsem si koupil nový, a když jsem vylezl nahoru, nevydržel. Sletěl jsem z té výšky na schod, zarazil jsem si ho do zad a zlomil jsem si osmý obratel. V plíci jsem měl litr krve, tu mi okamžitě v nemocnici vysávali. Docent Pafko říkal manželce, že kdyby nebyla doma, jsem do půl hodiny mrtvý,“ prozradil nám bavič.

Trvalé následky by prý uvítal kvůli vysoké pojistce, jak v nadsázce řekl. „Mám zákaz se v autobuse držet tyče, při prudkém zabrzdění by se mi mohlo něco stát s páteří. Nesmím už ani skákat z jeviště, což mám v jednom představení, nemohu taky dělat zvedačky, mám zákaz prudce otáčet hlavou. Po úraze jsem přišel na delší dobu o práci. Finančně mě to strašně bolelo, ale doktoři mi řekli, že mám být rád, že vůbec chodím,“ vzpomíná Upír.

Ten se snaží myslet pozitivně. „Dnes už doma věším prádlo, peru a podobně, ale když mi upadne třeba ponožka, nesmím se sehnout. Jsem pak strašně rozčílený. Dělám tři a půl tisíce kroků za den, ale jen po místnosti, protože venku mrzne,“ dodal Krejčí, který nám na kameru ukázal i následky zranění.

Reklama

Další články

Načítám