Hlavní obsah
Článek

Bývalá srbská Miss Earth Diana Milojkovič bojuje s rakovinou. Dnes teprve osmadvacetileté modelce lékaři diagnostikovali rakovinu děložního čípku loni a od té doby absolvuje intenzivní léčbu. Největší oporou v těžkých chvílích je jí manžel Stefan Karič, který Dianu povzbuzuje ve všech jejích rozhodnutích. Když například v důsledku chemoterapie přišla o velkou část vlasů a nakonec se oholila, neváhal a udělal to samé.

„Minulý rok mi sdělili, že mám invazivní rakovinu dělohy, o několik měsíců později mi objevili metastázy v lymfatických uzlinách v břiše a na krku. V tuto chvíli je ale boj úspěšný,“ říká s velkou nadějí.

Statečná Miss se navíc rozhodla o své nemoci otevřeně mluvit a podpořit i další pacienty s podobným osudem tím, že sdílí jak fotografie z průběhu léčby, tak se s veřejností dělí i o své zážitky a pocity spojené s nemocí a její léčbou psaním blogu.

„Ačkoli má diagnóza byla děsivá, ani na moment jsem nezaplakala nad svým osudem. Věřím sama v sebe a v to, že zvítězím! Svůj první život jsem si žila do svých sedmadvaceti, než jsem se dozvěděla o rakovině, ten druhý žiji teď mnohem silněji, trošičku sobečtěji a mnohem sebejistěji,“ říká Diana s tím, že lidé neradi o rakovině mluví, a proto se s nimi chce podělit o své osobní zkušenosti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám