Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Včera večer přišla smutná zpráva – v požehnaném věku 93 let zemřela herečka Luba Skořepová. Diváci ji znají z bezpočtu televizních seriálů i filmů, též z Národního divadla, kde dlouhá léta působila, z Divadla v Řeznické, Rokoka, či Ypsilonky.

V poslední době se psalo o tom, že Skořepovou trápila paměť, další zprávy ale uváděly, že ‚s přihlédnutím k jejímu věku je na tom dobře‘.

O čem však není sporu, je, že dokud jí to síly dovolily, žila herečka naplno. A nemluvíme zde pouze o mládí... Vždyť ještě před dvěma roky pózovala v převlečení za rockera Keitha Richardse do charitativního kalendáře. „Ani jsem neuměla vyslovit jeho jméno, protože jsem v hudbě zaostalá. Ptala jsem se, čím se vyznačuje, a bylo mi řečeno, že bere drogy a chlastá,“ smála se tehdy.

Jednadevadesáté narozeniny zase strávila ve wellness, kde si dopřála masáž a poprvé vyzkoušela vířivku. „Masáže a koupele mám moc ráda, znám je z třeboňských lázní, kam jezdím každé léto už patnáct let. Ale vířivku jsem ještě nezkoušela,“ vyprávěla.

Ještě o rok dříve, v roce 2013, se na zahájení vernisáže svých fotografií převlékla – věřte, nebo ne – za Sandy z Pomády. Zapózovala s muzikálovým hercem Janem Křížem, který za roli Dannyho v Pomádě získal Thálii. „Jak se to dělá, aby člověk k takové ceně přišel, můžeš mi poradit? Mně se nějak vyhýbá,“ žertovala paní Luba s tím, že na ni Thálie možná čeká v pětadevadesáti za celoživotní dílo...

Luba Skořepová zemřela 23. prosince 2016 v Praze.

Reklama

Další články

Načítám