Hlavní obsah
Článek

Ve věku nedožitých čtyřiceti let zemřel australský herec Andy Whitfield. Krutou zprávu dnes ráno potvrdila jeho rodina. Herec známý především jako představitel hlavní role v seriálu Spartacus: Krev a písek podlehl rakovině krve v neděli. Whitfield skonal v australské Sydney v náruči své milované manželky Vashti.

Herci byla nemoc diagnostikována v březnu 2010, léčit se začal na Novém Zélandu. Jeho organismus napadl maligní lymfom non-Hodgkinova typu, tedy nádorové onemocnění lymfatického systému. Whitfield se v té době chystal na natáčení druhé série seriálu Spartacus.

Tragickou událost potvrdila i americká televize Starz, která stála za zrodem seriálu Spartacus. „Žádná slova nedovedou vyjádřit, jak hluboká je tato ztráta. Budeš mi moc chybět, brácho,“ napsal na Twitter režisér seriálu Steve DeKnight. Smutek neskrýval ani prezident a generální ředitel televize Starz Chris Albrecht.

„Jsme hluboce zarmouceni ztrátou našeho drahého kamaráda a kolegy Andyho Whitfielda. Měli jsme štěstí, že jsme mohli s Andym spolupracovat ve Spartacovi a poznat, že ten muž, který byl hrdinou na obrazovkách, byl také skutečným hrdinou v životě. Andy byl inspirující pro každého z nás, když čelil takové osobní bitvě s odvahou, silou a se ctí. Naše myšlenky a modlitby jsou v tuto těžkou dobu s jeho rodinou. Andy bude žít stále v srdcích jeho rodiny, přátel a fanoušků,“ uvedl Albrecht.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám