Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Osmnáctiletá Alice Clarke z kanadského Montrealu byla v roce 2014 na pokraji smrti. Během jediného roku musela být čtyřikrát hospitalizovaná a v nejhorším období ručička na váze ukazovala neuvěřitelných 28 kilogramů. Dívka trpící anorexií měla BMI 10,6, zdravé rozmezí je přitom mezi 18,5 - 24,9.

Vše přitom začalo celkem nevinně, Alice se pouze chtěla cítit lépe ve svém těle, a tak začala omezovat cukry ve stravě. Postupně ovšem zmenšovala porce veškerého jídla až do takové míry, že nejedla téměř nic. Dostala se až do fáze, kdy nebyla schopna pozřít víc, než pár soust denně, a to už byl jen krůček od kolapsu a nezbytných pobytů v nemocnici.

Vše nakonec dobře dopadlo a Alice se dnes již pohybuje ve ‚zdravém‘ rozmezí BMI, i když stále na dolní hranici. Momentálně studuje medicínu a touží stát se lékařkou, aby v budoucnu mohla pomáhat lidem, stejně jako pomohli v nemocnici i jí...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám