Hlavní obsah
Článek

Tyhle dvě dámy české pop music toho mají společného možná více, než byste sami čekali! Věra Špinarová (†65) a Heidi Janků (61) patří k hvězdám z ostravské líhně talentů, obě si vzaly stejného muže - muzikanta Ivo Pavlíka, a příští rok spolu budou trávit opravdu hodně času. Vyrazí totiž na společné koncertní turné.

„Moc se na to těším. Myslím si, že my holky z Ostravy umíme ukázat, co je to muzika. A na spolupráci s Heidi se moc těším,” řekla Věra Špinarová. Stejně nadšeně jí přizvukuje i Heidi Janků. „Bude to pecka. A možná se i načančám,” odkazuje mladší ze zpěvaček na svůj největší hit. Obě dámy v rámci svého turné, které začne příští rok 11. října v Liberci, oblaží posluchače v osmi městech České republiky.

Věru a Heidi však spojuje ještě jedna věc. Obě si životem po léta nesou velkou bolest, kdy přišly tragicky o blízkého člověka.

Věra Špinarová se na Vánoce roku 1980 dozvěděla, že její sedmadvacetiletý bratr Luboš zemřel za velmi nejasných okolností. „Našli ho na Smíchově v baráku, kterej se ten den měl odstřelit. Měl proraženou lebku. Krvácel do mozku. Ale viditelná byla jen rána na obličeji. Když ji zašili, umřel. Toho velkého zranění si všimli až pozdě,“ vzpomínala Věra po letech.

Heidi Janků měla velmi komplikovaný vztah s otcem, se kterým se rozešla ve zlém. Ještě před tím jí v pubertě zemřela maminka na rakovinu. Jediným blízkým příbuzným, který jí zůstal, byl starší nevlastní bratr Karel. I ten jí ale ze života odešel příliš brzy. „Když mi bylo dvaadvacet, tak se Karel zabil v autě. Bylo mu třiatřicet. Fandil mi a mockrát mě podržel. Byl jedním z mála lidí, kterým jsem se mohla svěřit i s velice důvěrnými věcmi,“ přiznala po letech Heidi v knize Hvězdy popu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám