Hlavní obsah
Článek

Jsou páry, které spolu nemohou pracovat, protože by se ti dva pozabíjeli. Pak jsou jiné, které bez sebe nemohou udělat krok, jinak umírají steskem. Roman Vojtek (52) s Petrou Vraspírovou jsou spolu zatím jen krátce, aby pro ně platila první varianta, přesto mají preventivní opatření, aby k tomu nikdy nedošlo!

„Když jsme začali zkoušet muzikál Mamma Mia!, žil jsem ještě úplně jiný život. Tam se dialogově potkáme jen minutu a půl. A když hraju v Ať žijí duchové!, Petra tam není, a naopak. Jsme spolu jen na dvě věty úplně na závěr představení. Aspoň si ale nezevšedníme,“ směje se Roman. S přítelkyní se rádi škádlí, jak nám ostatně nedávno ukázali v reportáži.

Jeho zatím nejhorším divadelním zážitkem byla role slavné ukřižované postavy z bible. „Jednou jsem hrál ve zvláštní činohře Ježíše Krista, v asi třetí minutě inscenace mě ukřižovali. Až do konce jsem visel na kříži v bodovém světle jen v té roušce. To jsem si neužíval, bylo to hrozné. Ale že bych někdy měl něco, v čem bych se styděl, to ne,“ řekl Super.cz na pódiu po konci jednoho z posledních představení Mamma Mia!. Jeden z nejúspěšnějších muzikálů české historie má derniéru posledního prosince a Vojtkovi se bude, stejně jako ostatním, stýskat.

„Bude to znít jako klišé, ale v dnešní době je pro nás velmi silným okamžikem to, když se roztáhne opona a je plný takový sál. Přesně nevím, kolik je to míst, ale tuším, že kolem sedmnácti set. Když pak zpíváme přídavek, tři písničky s choreografiemi, plný sál lidí stojí, tleskají a tancují s námi. To je to nejhezčí, co nás mohlo potkat,“ dodal Roman, který se na místo vrátí i v připravovaném muzikálu Rocky.

Reklama

Další články

Načítám