Hlavní obsah
Článek

Diváci si Petru Horváthovou pamatují díky seriálu Cesty domů, v němž ztvárnila Vendulu Bernátovou. S herectvím neskončila, ale dává o sobě vědět i na hudební scéně.

Po skončení seriálu Cesty domů sice Petra zmizela z televizní obrazovky, ale jako herečka se realizovala v Divadle pod Palmovkou, v létě též účinkovala na Shakespearovských slavnostech. Navíc je součástí kapely Monoskop, v níž vynikne její hlas v doprovodu nevšedních nástrojů. V její tvorbě kromě baskytary a bicích zazní i housle, mandolína, trubka a zvonkohra, jež doprovázejí elektronické samply.

Petra Horváthová má za sebou jako členka šestičlenné hudební formace účinkování v pražských klubech a Monoskop nedávno pokřtil EP Lalou se čtyřmi skladbami. K písni Lalou vznikl i videoklip, pod nímž je Petra podepsaná jako režisérka a spolupracovala i na střihu.

„Videoklip je příběhem o okamžiku, o kratičké chvilce, kterou může protnout výskok nebo vystřelené ruce baletky, o krátkém momentu, který má baletka na to, aby svým uměním zazářila a poté odešla mimo světla pódií. Chvíle krásná, plná lehkosti, ale i bolesti a krutosti,“ líčí klip kapela Monoskop.

S herectvím však Petra nesekla. Brzy se v kinech společně s Bolkem Polívkou, Davidem Novotným či Evou Holubovou objeví v komedii Manžel na hodinu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám