Hlavní obsah
Článek

Na třetím slavnostním koncertu hudebního skladatele Vadima Petrova se to hemžilo známými tvářemi. Na akci nemohla chybět patronka akce, hudebníkova vnučka Linda Vojtová (38), dorazila také  Petra Černocká, mezi hosty byli také lékaři Jan Měšťák či Pavel Pafko. Na jednom z čestných míst usedl také Josef Zíma, kterého ve společnosti už tak často nevídáme.

„S Vadimem Petrovem se známe odnepaměti. Jsem o čtrnáct dní starší než on, a tak máme stejný rok i měsíc narození. S jeho rodinou se znám strašně dlouho,” zdůvodňoval svou přítomnost čtyřiaosmdesátiletý umělec. Zpěváka a skladatele pojí spíše přátelské než pracovní vazby. „Jeho dílo jsem snad ani nikdy nepoužil, setkáváme se vyloženě v přátelské rodině.”

Představitel prince Radovana z pohádky Princezna se zlatou hvězdou na čele působil i přes svůj pokročilý věk svěže na duchu, tělo ho ale občas trápí. „Nebýt zdravotních problémů, tak se cítím dobře. Stále mám problémy s pohybem, zlobí mě páteř,” říká král české dechovky, který si při chůzi pomáhá holí. „Při delším vystoupení si na jeviště beru barovou stoličku. Frank Sinatra to používal pro parádu, já z nutnosti,” smál se Josef Zíma.

Reklama

Další články

Načítám