Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Lucie Bílá (57) patrně pochopila, že obří vlna kritiky vůči její reakci na Radka Bangu z Gipsy.cz jí může nepěkně uškodit, proto se konečně znovu vyjádřila. Ale opravdu lépe? Kolegovi na Slavíkovi vyčítala, že vypískal kontroverzní kapelu Ortel, často spojovanou s neonacisty, a odešel ze sálu. Jenže následky Lucčiných slov pro ni byly téměř ničivé. Bílá proto přišla s vyjádřením, které má žehlit průšvih, přesto vás asi hodně překvapí. Hlasujte v anketě na konci článku!

V prvním komentáři na své sociální síti se Lucie tváří, že odchod Bangy z přímého přenosu Slavíků vlastně zjistila až zpětně. „Svým proslovem jsem reagovala obecně na dění v sále. Každý má právo říct, co chce. Radek má právo odejít. Ortel má právo být tu pro své fanoušky a já zase pro vás tím věčným optimistou, který v každém hledá kousek slušnosti,“ reagovala prvně.

V její přímé řeči citované Bleskem, který ji prý nabral hned po Slavíkovi, ale vyloženě kritizuje lídra Gipsy.cz. „Žijeme v krásné zemi, kde bychom si měli vážit jeden druhého. Gesto Radka Bangy bylo velmi zbytečné. Jsou věci, které se neříkají veřejně, ale měly by se říkat v soukromí,“ uvedla prý a byla za to velmi tvrdě kritizovaná. I samotným Bangou, který si myslí, že vůbec nepřemýšlí nad tím, jak jsou Ortel a jeho zpěvák Tomáš Hnidek nebezpeční lidé rozsévající nesnášenlivost a nenávist. A že zrovna ona by tohle měla tvrdě kritizovat a ne naopak. Sám se stal cílem obrovského množství výhrůžek smrtí.

Lucie pak radši přišla ještě s jedním prohlášením, kde se distancuje úplně od všeho a všech.

Patrně i proto, že v naší anketě, v níž hlasovalo hodně přes sto tisíc lidí, tři čtvrtiny vyjádřily přesvědčení, že Bílá Ortel vyloženě podpořila.

„Neznám tvorbu Ortelu a nejsem tu od toho, abych moralizovala nebo kázala, kdo kam patří či nepatří. Pokud zákony či stát dovolí, má skupina právo na svobodné slovo a fanouškové zas právo jí posílat hlasy. Ano, máte pravdu, jsem všeobjímající pitomec, ale nehodlám na tom nic měnit,“ napsala vyloženě uraženě.

Někteří kritici na to hned vzápětí reagovali tím, že když tu není od moralizování, mohla si ho odpustit i tehdy u Bangy a nepoštvala by proti sobě dav lidí, kterým se nelíbilo, jak se k problému postavila.

Uspokojilo vás vysvětlení Lucie Bílé a zůstáváte jejími fanoušky?
Ano
38,7 %
Ne
61,3 %
Celkem hlasovalo 128624 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám