Hlavní obsah
Článek

Když uslyšíte příjmení Donutil, tak se vám ve většině případů vybaví představitel Šebka z Pelíšků, poručíka Troníka z Černých baronů či doktora Martina ze stejnojmenného seriálu. Pravdou ale je, že se po Miroslavu Donutilovi (73) hlásí na scénu jeho syn Martin.

Čtyřiadvacetiletý herec se objeví v novém seriálu Četníci z Luhačovic, který Česká televize odvysílá na jaře. „Na tohle natáčení vzpomínám jen v dobrém. Potkala se na něm spousta lidí a všichni si to užívali, vycházeli si vstříc a pomáhali si,” pěl ódy při vzpomínce na dva roky natáčení historického seriálu mladý herec.

Na Martina v akci se přijel na plac několikrát podívat i jeho tatínek, který se mimo jiné také objevil v četnickém seriálu, konkrétně v Četnických humoreskách v roli fotografa Líbala. „Táta se za mnou asi třikrát zastavil, když měl cestu kolem. Moc si to užíval, bylo na co se koukat, protože rekvizitáři a architekti zde odvedli neuvěřitelnou práci a všechno vypadalo jako v roce 1919. Člověk prošel časovou bránou a byl najednou o sto let zpátky.

Pro mladého Donutila to není první seriál, ve kterém působí. V sedmi letech točil s režisérem Hynkem Bočanem seriál Hotel Herbich a ve svých jedenácti letech působil v seriálu Josef a Ly. „Tohle byla ale moje první dospělácká role v seriálu,” dodal Martin Donutil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám