Hlavní obsah
Článek

Tady už končí legrace, je třeba zasáhnout! To přesně si myslí Radek Banga z Gipsy.cz, na kterého se snesla smršť výhrůžek smrtí a vulgárních a nenávistných komentářů za to, že veřejně kritizuje kapelu Ortel a jejího lídra Tomáše Hnídka nepokrytě označuje za špatně skrývaného neonacistu. „Budu to řešit s policií,“ řekl Super.cz Radek. Hlasujte v anketě na konci článku.

Vyhrožují jemu i jeho rodině, ve zprávách, které po svém vymezení se vůči Ortelu na Slavících dostává už po desítkách tisíc, ho vraždí snad všemi možnými způsoby. A tady je podle něj třeba zasáhnout!

„Jsem rád, že se rozjela debata. Svoje jsem si už řekl, ale v hloubi duši bych si přál, aby se příspěvky na mé sociální síti zabývala cyber policie. Rád bych také rozvířil debatu, jestli internet má být takhle svobodný. Už si to totiž nemyslím. Lidé tam zcela zjevně porušují zákony i ústavu. Je zajímavé, že pitomci romští kluci, kteří napsali něco na stránku ohledně Žatce, jsou ve vazbě. A desetitisíce zrůd, které mi vyhrožují plynem a nadávají do černých sviní, ty nikdo nepostihuje. Tohle už není v pořádku,“ řekl Super.cz Banga.

„Díky internetu dostali lidé pocit totální svobody. Myslí si, že si tam mohou dělat, co chtějí. Není to pravda, jsou určité meze. A ty nejen v mém případě překročili,“ myslí si.

Jeho rodina smršť většinou anonymních výhrůžek nesla špatně. „S manželkou jsme to prožívali těžce. Žít v tom měsíc, rozloží mě to. Ale už je to o mnoho lepší, přišlo mnoho povzbudivých zpráv. Naštěstí kolem nás žije spousta inteligentních lidí, kterým se šíření nenávisti příčí. A je jich většina,“ tvrdí lídr Gipsy.cz.

„Velmi těžce to ale nese můj bratr, kterého si se mnou pletou, takže i jemu vyhrožují smrtí. Je mi líto, že do toho zatahují i mou rodinu,“ dodal Radek Banga.

Je podle vás správné, když někdo někomu anonymně vyhrožuje smrtí?
Jsem pro absolutní svobodu na internetu
30,9 %
V žádném případě, policie musí zasáhnout
69,1 %
Celkem hlasovalo 14689 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám