Hlavní obsah
Článek

Druhé místo Tomáše Hnídka alias Tomáše Ortela v kategorii zpěvák na Českém slavíkovi pořádně rozdělilo hosty v pražském Hudebním divadle Karlín. Někteří tleskali, jiní nechápavě kroutili hlavou a byli i tací, kteří demonstrativně s pískotem opustili sál. Mezi nimi byli i Iva Pazderková (44) a Radek Banga (41).

"Vzhledem k mojí barvě pleti a původu je to jasný. Jsem hluboce zklamán, že se zvedla jen Iva, zpěvák Pekař něco řekl, Rey Koranteng naopak nic neřekl. Dobří lidé mlčí a ti co šíří nenávist, jsou slyšet, to je špatně. Tomáš Ortel šíří nenávist, je pro mě neúnosné, abych ho toleroval na takových cenách. Je pro mě velkým zklamáním, že lidé i tleskali," řekl Super.cz Radek Banga.

"Je to odraz společnosti. Lidé mají zbytečnou paniku, myslí si, že nenávist a strach přinesou výsledky. Celá uprchlická krize je hodně vyhrocená, je to příliš. Lidé teď dychtí po krvi, to podle mě není řešení. Můj děda byl v koncentračním táboře, prastrýcové tam zemřeli. Byli by na mě hrdí, myslím," říká.

A co by Radek vzkázal Ortelovi? "Podívej se sám na sebe do zrcadla a zeptej se, jestli tohle je to, co na tomhle světě chceš nechat. Jestli ses rozhodl, že budeš šířit nenávist. Jsem zvědavý, jestli se dokáže podívat sám sobě do očí," dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám