Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Lucie Bílá (57) si strašně zavařila! Vypadá to aspoň podle toho, jak je nejen internet plný její tvrdé kritiky. Jindy sluníčková, lidičková a za všech okolností srdíčková Lucka se pustila do kritiky jednoho z mála lidí, kteří vystoupili na Slavících proti kontroverzní kapele Ortel, kterou mnozí označují za xenofobní, ba dokonce inklinující k neonacismu. A to neměla dělat! Hlasujte v anketě na konci článku.

Romský zpěvák Radek Banga z Gipsy.cz na Českém Slavíku vypískal kontroverzní skupinu Ortel. O jejím lídrovi mluví jako o člověku, který špatně skrývá, že je neonacista, a protože je znalý zákonů, vyhýbá se ve svých drsných textech tomu, za co by mohl být obviněn z trestného činu. Radek kvůli protestu čelí výhrůžkám smrtí.

Lucie, která pořád všude šíří lásku a soucit, jako by se Ortelu zastala, když chování Bangy odsoudila.

„Žijeme v krásné zemi, kde bychom si měli vážit jeden druhého. Gesto Radka Bangy bylo velmi zbytečné. Jsou věci, které se neříkají veřejně, ale měly by se říkat v soukromí,“ prozradila Blesku. A za to teď sklízí trpké ovoce.

Zatímco jedni se „jen“ zlobí za to, že když konečně někdo přestane mlčet a dá najevo, že pro některé „zlu“ se nesmí uhýbat a musí se jasně pojmenovat, druzí hned spojují Lucčino vyjádření s nepokrytou podporou prý nenávistné politické vize Ortelu a také s Lucčiným hříchem z mládí, kdy hajlovala.

Fotka, jak zvedá s Danielem Landou pravici, se objevila před pár lety. Zpěvačka neochotně potvrdila, že jde o ni a dodala, že šlo o zkoušku jakési divadelní hry. Jaké, to už neprozradila. Landa však řekl, že ve skutečnosti byli opilí při Dráculovi a dělali „srandu“.

„Paní Bílá, jste amorální člověk, pokud říkáte to, že někdo, kdo nesouhlasí s projevy nenávisti, rasismu a xenofobie, si má svůj názor nechat do soukromí. Je to vaše ohromné morální selhání a ostuda. Pro mne jste klesla na úplné dno,“ napsala k Bílé na sociální síť jedna z kritizujících. A že jich je!

Další (asi měsíčkáři?) ji brání s tím, že jde o útok sluníčkářů. Jsou tací, kteří Ortelu fandí; pro ně jde o vlastence, kteří nazývají věci pravými jmény. Kritici kapely říkají, že jde o xenofoby, kteří jedou na vlně nenávisti vůči uprchlíkům, někteří se neštítí jim dávat vyloženě nálepku neonacistů, v jejichž blízkosti se lídr Ortelu často pohybuje.

Uvidíme, zda jde jen o vlnku kritiky, nebo tsunami, které by mohlo kariéru Lucie Bílé vážně poškodit!

Podpořila podle vás Lucie Bílá Ortel?
Ano
77,5 %
Ne
22,5 %
Celkem hlasovalo 129598 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám