Hlavní obsah
Článek

Finalistka České Miss, modelka Michaela Hávová, odlétá ve čtvrtek reprezentovat Českou republiku na světovou soutěž Miss Supranational. Půvabná blondýnka patřila mezi favoritky ve finále České Miss 2016, nakonec jí ale zůstaly oči pro pláč.

Teď se ale může radovat. Několik týdnů se intenzivně připravovala a na světovou soutěž odlétá vybavena bohatou garderobou i národním krojem. Ten pro ni ušila módní návrhářka Tereza Sabáčková.

Šaty s modrobílým porcelánovým vzorem vyvolaly letos rozruch krátce po Plese v Opeře, kdy je na sebe oblékla moderátorka Lucie Borhyová. "Jelikož se jedná o tradiční český vzor, vznikl nápad vytvořit národní kroj s cibulovým vzorem. Tento motiv mi v kombinaci s oděvní tvorbou přijde netradiční, ale přitom působivý a aristokratický," řekla návrhářka Sabáčková.

O tom, že přípravy na světovou soutěž Hávová brala důsledně, svědčí i fakt, že po konzultaci s vedením České Miss byl národní kroj sladěn s národním darem, který modelka na Miss Supranational veze.

"Vybrali jsme porcelánové hodiny s cibulovým vzorem. Český porcelán má tradici více jak sto padesát let a sama jsem byla překvapena, že mezi produkty, které se vyváží do celého světa, patří i porcelán s modrou krví, cibulák. A tak jsme národní dar sladili s národním krojem,“ pochvalovala si výbavu Michaela Hávová, která měla radost, že nové vedení soutěže jí účast na světové soutěži zajistilo.

A co dalšího si s sebou modelka bere? "Nesmí mi samozřejmě chybět ani náplasti na puchýře, vycpávky na plnější dekolt i umělé řasy. Jak jsem slyšela, patří to na světových soutěžích mezi standardní výbavu všech účastnic," prozradila Michaela.

V rámci příprav také upravila svůj jídelníček a ví, že nejdůležitější je cítit se dobře a věřit si. "Chci si to užít na maximum a nezklamat hlavně sama sebe," dodala. Finále Miss Supranational se uskuteční 2. prosince v Polsku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám