Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nikdy nepatřil k nejslavnějším hercům Česka, byl to ale poctivec, hvězda malých rolí, kterou mnoho diváků vyhledávalo i v divadle. Herec Karel Hlušička (†92), který se objevil ve Třiceti případech majora Zemana i v Sanitce a ve spoustě televizních kriminálek, hrál prakticky až do posledního dechu. Nakonec ho porazila zákeřná nemoc.

Hlušička zesnul v noci ze středy na čtvrtek, prohrál boj s rakovinou plic.

„Ještě před třemi týdny hrál v Divadle pod Palmovkou v inscenaci Králova řeč. Už byl na tom špatně, ale hlava mu pořád pracovala na sto padesát procent,“ prozradila Blesku jeho partnerka, bývalá primabalerína Libuše Králová. Ta ho při jeho posledních chvílích držela za ruku.

Před smrtí už nemohl mluvit. Své lásce věnoval poslední dlouhý pohled, dostal injekci proti bolesti, usnul a už se neprobudil.

Diváci, kteří byli u jeho posledního představení, se shodují, že to možná už kvůli výjimečnosti situace a mimořádné snaze herce byl jeho životní výkon.

Hlušička byl přes nemoc plný optimismu. Se svou družkou plánoval i výlet do hor. Už se špatně hýbal, tak si vymyslel, že Libuše by lyžovala a on by ji pozoroval z balkónu. K tomu ale bohužel už nedošlo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám