Hlavní obsah
Článek

Už 25. listopadu se uskuteční premiéra divadelního zpracování oblíbené české pohádky Šíleně smutná princezna. Hlavní představitelé divadelní adaptace si včera poprvé vyzkoušeli kostýmy a představitelé prince a princezny Jan Cina a Berenika Kohoutová se nám svěřili, jak budou přistupovat ke svým rolím. Není třeba dodávat, že to nebudou mít úplně jednoduché, neboť všichni máme tuto pohádku pod kůží díky výkonům Vaška Neckáře a Heleny Vondráčkové.

„Tu pohádku mám moc ráda, a přestože je to muzikál, který až tak není můj šálek kávy, kývla jsem,” nechala se slyšet Berenika, která svou postavu pojala po svém. „Snažím se ji nehrát, snažím se jí být. Nebudu kopií filmové princezny, ale trošku jiná, taková odrzlejší a asi vtipnější. Není to udělané přesně podle filmu, ale půjde o takové milé, chytré a svižné představení a s touhle partou, která se tu sešla, se na premiéru velice těším.“

Herečka, kterou jste naposledy mohli vidět v seriálu Místo zločinu Plzeň, se dočkala své první role princezny až v pětadvaceti letech, tedy na poslední chvíli, ale rozhodně jí to není líto. „V životě jsem si nemyslela, že budu hrát princeznu, a ani mě ta představa nelákala, protože si myslím, že tam ani není moc na hraní. Tohle je ale trošku jiná princezna, tak se těším.”

Honza Cina měl ze začátku strach ze srovnávání s originálem. „Je to logické a nabízí se to. Tím, jak to vzniká a tvoříme to, tak jsem klidnější,” nechal se slyšet Honza, který rozhodně nehodlá napodobovat projev svého předchůdce Vaška Neckáře. „Ten jeho esprit a klukovskost jsou nezaměnitelné a je to jen jeho. Já budu moct nabídnout jen něco svého, co ze sebe vydoluji,” dodává Jan Cina, kterého vídáte v televizní show Tvoje tvář má známý hlas.

Kromě proradných rádců v rolích Boba Klepla a Jana Krause se v roli chův představí Daniela Kolářová a Anna Šišková, krále si zahrají Ladislav Frej a Miloslav Mejzlík, Roman Štabrňák dostal roli Kokošky, katem bude Jiří Ployhar.

Reklama

Další články

Načítám