Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěváci, kteří se rozhodli vydat vánoční desku, v tomto čase vykládají karty na stůl a představují plody své práce. Se svou trochou do mlýna přispěl i Jakub Smolík (57) s cédéčkem se 14 původními českými vánočními písněmi Šťastné a veselé Vánoce. Jednu z písniček, Čekání na Ježíška, zpěvák nazpíval se svou desetiletou dcerou Petrou.

Jako kmotři dorazili Petr Kolář, Magda Malá a Miluše Bittnerová, za autory, mj. Michala Davida, Marcela Zmožka, Eduarda Krečmara a Zdeňka Bartáka, pak poslední jmenovaný. Mezi gratulanty samozřejmě nechyběla Smolíkova manželka Petra a jejich dvě děti - mladší syn Kubík a starší dcera Petra.

Akce se nesla už v duchu Vánoc, jaké bývají ty Jakubovy? „Tradičně pojedeme ke tchánovi a tchyni. Dámská část už od rána peče, smaží, vaří a prostě připravuje všechno ke štědrovečerní tabuli a my chlapi jdeme s dětmi na procházku, abychom se kuchařkám nepletli. Pak si hrajeme, chvilku se díváme na pohádky v televizi no a večer je na programu tradiční kapr se salátem, cukroví a následuje, jak jinak, příchod Ježíška, který pod stromeček narovná dárky. A po jejich rozdání si popřejeme, obvoláme kamarády a až se nachýlí noc, možná půjdeme na půlnoční. To je ovšem jediná věc, kterou vyřešíme až podle situace,“ povyprávěl Smolík.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám