Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před pár týdny zvedl vlnu nevole, když poslal k plotně chybující fotbalovou rozhodčí, nyní na sebe Lukáš Vácha upozorňuje o poznání pozitivněji. Český fotbalový záložník a reprezentant fotil pro aktuální číslo módního magazínu Grade.

Nebylo to poprvé, co se fotbalista pražské Sparty vžil do role modela, Lukáš se o módu zajímá dlouhodobě a mimo jiné navrhl i vlastní kolekci oblečení. „Móda mě bavila odjakživa, rád se obklopuji hezkými a kvalitními věcmi. K inspiraci využívám také sociální sítě, na kterých se často objevují věci, které u nás k dostání nejsou,” vysvětluje.

Vácha bývá novináři často titulován přezdívkou „český David Beckham”. On sám ale podobnosti se známým britským krasavcem necítí. „Přezdívka český David Beckham mi byla dána, ale nikdy jsem se do Davida nestylizoval. Každopádně ho mám strašně rád a baví mě jako fotbalista i jako módní ikona. V prvé řadě je to velká fotbalová hvězda a s tím samozřejmě souvisí jeho úspěchy v marketingu. Venku je běžné, že si značky s luxusním zbožím vybírají mezi sportovci své tváře. Sportovní marketing je v Čechách ale bohužel na úplně jiné úrovni než v zahraničí,” říká Lukáš, který vnímá oblékání s nadhledem: „Módu chápu jako zábavu a hru a pozornost okolí mi nevadí.”

Samotné focení s Váchou probíhalo pod taktovkou slovenského fotografa, návrháře, vizážisty a stylisty Lukáše Kimličky. „Focení s celým týmem bylo skvělé. Lukáš Kimlička patří k nejlepším fotografům a byl jsem rád za možnost s ním nafotit titulní stranu a fotostory ve výročním vydání magazínu Grade. Často nefotím, musí to být vždy v mém osobním volnu a toho mám málo,” vysvětluje Lukáš Vácha.

Reklama

Další články

Načítám