Hlavní obsah
Článek

Snaží se ji psychicky zničit, aby skončila někde v ústavu, nebo je naopak on obětí? Josef Rychtář (65) vede už léta nesmiřitelnou válku s bývalou manželkou Darinou Novou (66), která dlouhodobě tvrdí, že jí jde jen o to, aby se konečně odstěhoval a dál svou přítomností nezamořoval její obydlí. Poté, co ho exmanželka veřejně obvinila z toho, že má všude krysy a potkany kvůli tomu, jak z vesměs jejího pozemku v Říčanech dělá skládku, se stalo něco, kvůli čemu musela zasáhnout i policie! Hlasujte v anketě na konci článku.

Rychtář tvrdí, že se snažil vyhovět jejímu přání a skládku začal odstraňovat. Přitom se ale na scéně objevil do té doby harampádím zavalený sud na dešťovou vodu s nápisem Orlická přehrada v narážce na známé orlické vraždy. Vdovec po Ivetě Bartošové ze sebe dělá neviňátko, podle jeho slov to vypadá, že nápis se namaloval sám, každopádně Darinu Novou vystavený sud s divným nápisem rozrušil natolik, že přivolala policii. Bojí se, že její bývalý choť dost možná plánuje její vraždu.

„Spatřuji v tomto ze strany paní Nové opět snahu poškodit mou osobu za účelem mého opětovného vykázání,“ řekl Expresu Rychtář a prý žádá, aby Darinu vyšetřili odborníci přes psychiku.

Že by Nová nakonec i nápis napsala sama, aby měla v ruce důkaz pro další soudní stání? Těžko soudit, s dvojicí nikdo z nás nebydlí, je však pravda, že Rychtář se bývalé ženě dlouhodobě snaží ztrpčovat život. Přeřezal kabely od všech spotřebičů, dvakrát už byl soudně vykázán ze společného obydlí (a soudy nevyhazují z domu někoho jen tak), navíc je pravomocně odsouzeným násilníkem a je v podmínce za ublížení na zdraví při nehodě. U Nové nevíme o jediném prohřešku proti zákonu. Pro spoustu lidí je proto mnohem více důvěryhodná.

„Případ sleduji jen povrchně, ale při jistých okolnostech by se podobné věci konající se opakovaně a dlouhodobě daly vnímat jako snaha o týrání. Jedince se slabší psychikou rozhodí i méně vážné náznaky toho, že mu někdo může usilovat o život,“ myslí si psycholožka, která si však nepřála být jmenována.

Jak policie s oznámením Rychtářovy bývalé ženy naloží, to se teprve uvidí.

Kam podle vás patří Josef Rychtář?
Do společné vily exmanželů
1,7 %
Měl by si najít nové bydlení a dát Darině pokoj
3,3 %
Někam, odkud bychom o něm už nikdy neslyšeli
11,1 %
Za mříže
83,9 %
Celkem hlasovalo 10305 čtenářů.
Související témata:
Orlická přehrada

Reklama

Další články

Načítám