Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nebudou si na Barrandově rvát časem vlasy vzteky? Jak Super.cz již informoval, u diváků asi nejúspěšnější režisér Zdeněk Troška (70) se ve zlém rozešel s televizí Nova. Smrtelně se urazil, když mu chtěli údajně v rozporu se smlouvou za třetí díl Babovřesk platit ve splátkách až do roku 2022, přestože podle něj na jeho snímcích inzercí vydělávají ohromné peníze.

Zdeněk Troška si myslí, že takové jednání si nezaslouží a v srpnu 2016 mu v naší anketě ze 160 tisíc hlasujících čtenářů dalo 97,8 procent za pravdu.

„Poté, co se to medializovalo, se mi nikdo z Novy neozval. Neříkám ale, že by nebyla cesta zpátky. Jen si počkám, až pan ředitel bude vyměněn za jiného, který bude vlídnější a hlavně slušnější. Pak třeba s nimi zase můžu pracovat. Mrzí mě to, protože příští rok by to bylo dvacet let, co jsem pro Novu začal dělat,“ řekl Super.cz režisér, který s posledním svým filmem Strašidla přešel na Primu.

„Udělal jsem filmy, kterými přetahují konkurenční televizní diváky, například když Prima nasadila Přístav, oni dali Babovřesky, když to byl seriál Ohnivý kuře, tak udělali to samé. To jim byl Troška dobrý. A když vám pak řeknou, že vám poslední splátku zaplatí v roce 2022, kdy už tady dávno nemusím být, tak to ať jdou víte kam,“ rozohnil se znovu Zdeněk Troška.

Nova už dříve odmítla na jeho rozhořčení konkrétněji reagovat, v prohlášení jen uvedla, že se ke konkrétním smlouvám a jejich obsahům nemůže televize nijak vyjadřovat.

Reklama

Další články

Načítám