Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Pavlína Mourková se ve společnosti moc neobjevuje. Křest knížky režiséra, scenáristy a spisovatele Patrika Hartla si však nenechala ujít.

Herečce je dnes jednapadesát let a naposledy jsme ji mohli vidět v seriálech Stopy života či Doktoři z Počátků. Diváci si ji však pamatují spíš z mnohem starších filmů, protože s herectvím začínala už v dětství.

Sympatická zrzka ve dvanácti letech ztvárnila hlavní roli ve snímku filmu Věry Plívové-Šimkové Jak se točí Rozmarýny. Ve filmu se musela ostříhat dohola, což tehdy podle svých slov oplakala. Na rozdíl od jiných dětských hereckých hvězd se na filmovém plátně prosadila i v dospělosti.

Zahrála si například v Kachyňově Sestřičkách či Smyczkově Proč?. Známé jsou také její role v seriálech Hospoda, Přítelkyně z domu smutku, Zdivočelá země či Ordinace v růžové zahradě. Herečka má dva syny - už dospělého Matěje a dospívajícího Adama. Knížku Patrika Hartla Okamžiky štěstí sice Pavlína Mourková nekřtila, ale za kmotry byli její kolegové z herecké branže - Eva Holubová a Bob Klepl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám