Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Žádný démon alkohol, ale návrat těžké nemoci. Kvůli herci Oldřichu Kaiserovi (68) se musí rušit představení divácky oblíbené hry Žena za pultem 2. Jedno už se nekonalo v Brně, i dnes mají diváci v pražském Divadle Kalich smůlu.

"U pana Kaisera je podezření na návrat boreliózy. Museli jsme přeložit už nedělní zájezd Ženy za pultem 2 do Brna, překládáme i dnešní představení v Divadle Kalich, a to na 8. ledna. Pokud se borelióza potvrdí, obáváme se, že budeme nuceni přeložit i další termíny," řekl Super.cz mluvčí Kalichu Jaroslav Panenka. "S kolegyní je v kontaktu už od té neděle, čekáme od něj nebo od Jiřího Lábuse další zprávy," dodal.

S boreliózou herec před časem zápasil, zřejmě ji ale pořádně nedoléčil. Pokud se vrátí, bude to hodně nepříjemné a čeká ho dlouhodobá léčba.

Bakterie Borrelia je na člověka přenesena kousnutím infikovaným klíštětem. Mezi počáteční příznaky patří zvýšená teplota či horečka, bolest hlavy, únava, deprese, bolest svalů či kloubů a charakteristická kruhovitá vyrážka. V případě neléčení nemoci zahrnují další symptomy klouby, srdce a centrální nervovou soustavu. Ve většině případů odezní infekce a její příznaky po léčbě antibiotiky, zejména pokud je nemoc podchycena v raném stadiu. Opožděná nebo nedostatečná léčba může vést k propuknutí mnohem vážnějších symptomů, které mohou omezovat funkčnost a být obtížně léčitelné.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám