Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Třináctidílná série se jmenuje Inspektor Max a v hlavních rolích se představí Juraj Kukura jako Zoltán Max a Robert Hájek coby jeho parťák Filip. Autorem námětu je Kukura spolu s Ivanem Hubačem, režie se ujal Jiří Chlumský.

„Inspektor Max bude charakteristický výraznou ústřední dvojicí detektivů. Juraj Kukura coby inspektor Max je člověk, pro kterého je svoboda nade vše, a podle toho vypadá i jeho osobní život a vyšetřovací metody. Jeho mladý parťák Filip se mu snaží dorovnat. Jeho povaha je ale přesně opačná, takže to nemá vůbec lehké. Tato dvojice přináší do příběhů humor, detektivní případy zase napětí. Seriál těží z kontradikce těchto poloh,“ říká kreativní producent Jan Lekeš, v jehož tvůrčí producentské skupině seriál vzniká.

V čem má být seriál jiný oproti dalším kriminálkám, kterých je na obrazovkách poslední dobou opravdu požehnaně? „Budeme se snažit divákům nabídnout jiný, nekonvenční pohled na detektivku. A musím říct, že je to hlavně díky Juraji Kukurovi. Na vývoji postavy Zoltána Maxe pracuje od začátku velmi trpělivě, invenčně a zapáleně,“ říká producent Patrik Pašš. „Nebaví mě zobrazování detektivů v kožených bundách a teplácích, vyšetřovatelů s kymácivou chůzí. Mám rád detektivky s hrdiny z masa a kostí,“ doplňuje Kukura.

Natáčení začalo na Slovensku koncem září, poté se štáb přesunul do Česka, kde bude natáčet do poloviny listopadu. V prosinci se opět přesune na Slovensko. Druhá etapa natáčení je pak naplánována do srpna 2017. Do vysílání České televize se pak dostane nejdříve koncem příštího roku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám