Hlavní obsah
Článek

Americký hudební šoubyznys oplakává zpěváka, který se dokázal prosadit už v 15 letech. Bobby Vee (†73) prohrál boj s Alzheimerovou chorobou a následoval Karen Bergen, s níž tvořil manželský pár přes půl století.

Kariéra zpěváka, jehož písně atakovaly v 60. letech americké hitparády, začala dost netradičním způsobem v době, kdy hudební scéna prožívala obrovský smutek. Třetího února roku 1959 zahynuli při pádu letadla zpěváci Buddy Holly, Ritchie Valens a Big Bopper, kteří měli vystoupit na festivalu v Minnesotě. Datum, které se zapsalo do dějin jako „Den, kdy zemřela hudba“, se paradoxně stalo životní příležitostí pro tehdy patnáctiletého zpěváka, který na hudební akci, jež se proměnila v pietní akt, obstál jako náhradník.

Tragická událost inspirovala na počátku 70. let Dona McLeana k napsání písně American Pie. V roce 2000 s její coververzí slavila úspěch Madonna, která ji vzkřísila ve filmu Příští správná věc.

Bobby Lee při křtu před zarmouceným publikem obstál na jedničku a začal vydávat jeden singl za druhým. Jeho diskografie zahrnuje celkem 25 alb, z nichž poslední vyšlo v roce 1975.

Do manželství Bobby vstoupil záhy poté, co se prosadil na hudební scéně. Ve 20 letech se oženil s Karen Bergen, která mu porodila čtyři potomky. Manželský pár spolu tvořili dlouhých 52 let až do srpna roku 2015, kdy Karen selhaly ledviny. Bobby svou osudovou ženu přežil jen o 14 měsíců.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám