Hlavní obsah
Článek

Ve věku 87 let v pátek zemřela hraběnka Raine Spencer, podle sdělení její rodiny se tak stalo po krátké nemoci. Spencer byla druhou manželkou hraběte Johna Spencera, otce princezny Diany (†36). Svoji byli v letech 1976 – 1992. Brali se tak v době, kdy bylo Dianě patnáct let. Jejich vztah byl zpočátku velmi komplikovaný, v průběhu let si ale k sobě našly cestu.

Raine Spencer byla jedinou dcerou spisovatelky Barbary Cartland a armádního důstojníka Alexandera McCorquodaleho. Její rodina měla blízko k šlechtickým rodům, a proto se již v osmnácti letech zasnoubila s hrabětem z Dartmouthu Geraldem Leggem, vzali se v červenci 1948 a měli spolu čtyři děti. Krátce po svatbě se začala aktivně zapojoval do politiky a ve 23 letech se stala nejmladším členem Westminsterské městské rady za konzervativce.

V roce 1973 se začala scházet s Johnem Spencerem, vzala si jej za muže ve stejný rok, kdy se rozvedla s hrabětem z Darthmouthu. Dianou i jejími sourozenci byla toho času neoblíbená, přezdívali jí prý dokonce ‚jedovatá Raine‘.

V Británii bylo na hraběnku nahlíženo trochu skrz prsty jako na sběratelku šlechtických titulů (měla jich celkem pět) a zároveň i kvůli jejím třem manželstvím. Krátce poté, co John Spencer zemřel v roce 1992 na infarkt opustila jejich sídlo Althorp a hned následující rok se provdala za hraběte Jeana-Françoise Pineton de Chambruna, pro změnu člena prominentní francouzské rodiny spojované s rodinou Rooseveltů. Rozvedli se roku 1995.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám