Hlavní obsah
Článek

Vzhledem ke své profesi je neustále obklopená davy lidí, je tedy logické, že Lucie Bílá (57) s nadšením utíká do klidného prostředí do přírody. Naprosto ideálním prostředím pro relaxaci je pro ni chalupa v Českém ráji, kterou v minulosti koupila od svého bývalého životního partnera Petra Kratochvíla.

Super.cz se podařilo získat exkluzivní snímky utajeného místa v přírodě. „Český ráj nese svůj název právem. Mám to tam ráda a vzhledem k tomu, že jezdím na chalupu už víc jak dvacet let, cítím se tam jako doma,” rozpovídala se Lucie o pohádkové roubence, jejíž součástí je i taková malá česká zoo. „Díky zvířátkům se dostanu i do jiného světa, vlastně jsem s nimi trávila i minulého silvestra,” říká národem milovaná zpěvačka a jedním dechem dodává: „Po vánoční sezóně jsem se těšila na ticho, a tak jsem na pár dní utekla do jiného světa a začala nový rok u stáje s koněm a ovcemi.”

Zlatá slavice ale rozhodně není typ tradičního českého chalupáře. „Neumím nic nedělat, tak většinou běhám po stráních, hledám bylinky nebo chodím do lesa na houby,” říká zpěvačka a rázem překvapuje informací: „Mou vášní je focení, nefotím jen přírodu, fotím hlavně nebe. Večer pak zapálím oheň v kamnech a dělám své anděly a růžence a pak spím na peci. Nevím, jestli je to vůní dřeva, nebo samotnou pecí, ale je to jediné místo, kde se mi zdají jen krásné sny.”

Na chalupě tedy Lucie nezůstává bez činnosti, a jak zmínila, tak vlastnoručně vytváří anděly na řetízku, které následně na svých koncertech prodává. Výtěžek z prodeje je věnován neziskové organizaci Alzheimer Home Zátiší a jejím účelem bude nákup bezbariérového vozu na převoz nemocných.

Související témata:
Český ráj

Reklama

Další články

Načítám