Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dagmar Havlová po dlouhé době promluvila o svém zesnulém manželovi Václavu Havlovi. Pravidelně každý rok si připomíná jeho nedožité narozeniny. Chmurné myšlenky přičítá i podzimnímu času.

"Zaobírám se myšlenkami na něho, obracím se k Bohu a mám udělaný takový okruh vnitřní samoty, takže mě nikdo a nic nevyruší. Je to možná tím podzimem, je to takový čas sebrání, a že to působí na ty emoce a city a tak," řekla Top Star magazínu Dagmar Havlová.

Dagmar Havlová vzpomíná i na vtipné historky, které s ním zažila. "To vám řeknu jednu veselou hezkou historku. Chystali jsme se na státní večeři, Vaškovi jsem uvazovala motýlka, smoking, všechno, okartáčovala jsem ho a prohlídla, on že pojede napřed, že to tam všechno překontroluje, a já ho vidím na schodech a volám: ‚Počkej, stůj!‘ On: ‚Co se stalo?‘ A já: ‚Máš papuče!‘ já utíkala pro lakýrky," usmívá se.

Dagmar má dodnes u sebe při každé výjimečné chvíli věci, které jí Václava připomínají. "Obvykle mívám náušnice, který mi nechal na stole na Hrádečku. Když jsme spolu pár hodin před smrtí mluvili, říkal: ‚Máš tam dárek k Vánocům.‘ To byly náušnice s modrým kamenem, ty si vezmu až v prosinci, ale dneska jsem si vzala Vaškovu šálu. Když jsem ho sem přivezla poté, co jsme spolu strávili noc na Hrádečku, tak jsem si ji vzala z jeho krku, od té doby mám pocit ochrany," říká. Ze šály pořád cítí manželovu vůni. "No, voní... Já jsem mu kupovala speciální parfém a vím, že boromejky mi potom říkaly, že říkal: ‚Přijede moje paní, tak ať voním, ona si hodně potrpí na vůně, tak mi najděte ten parfém, co mi dala,‘ tak ho musely hledat, voní tím parfémem,“ dodala pro Top Star magazín, který uvidíte dnes večer, Dagmar Havlová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám