Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když na veřejnost prosákla informace, že se novou šéfkou České Miss stane její bývalá finalistka Eva Čerešňáková, vyvolalo to lavinu emocí. Doposud není jasné, kdo je skutečným majitelem jediné národní soutěže krásy, a kde je pravda, o to vedou spory právníci obou stran. My jsme ale nástupkyni Michaely Maláčové a Marcely Krplové vyzpovídali z trošku jiných důvodů, abychom se dozvěděli, jak hodlá projektu vrátit zašlý lesk.

Evo, snila jste někdy o tom, že se jednou stanete ředitelkou soutěže krásy, kde jste odstartovala svou kariéru?

Přiznám se, že takové ambice jsem nikdy neměla. Přišlo mi ale nesmírně líto, že tak zajímavý projekt, kterého jsem se v minulosti stala součástí, v posledních letech ztrácel prestiž, kterou si zaslouží a se kterou je spojený v jiných státech. O svých zkušenostech ze světa soutěže krásy jsem nedávno vydala knihu Miss, sny vs. realita, a když se naskytla příležitost do projektu vstoupit, rozhodla jsem se tyto své zkušenosti uplatnit a předávat je dál. Chceme, aby soutěž pomáhala vytvářet skutečné osobnosti.

Už jste tuto skutečnost konzultovala se svou objevitelkou Michaelou Maláčovou?

Není důvod. Michaela Maláčová soutěž před dvěma lety prodala a věnuje se nyní úplně jiným aktivitám.

Jak to vlastně vzniklo, že jste koupili s vaším partnerem Martinem Ditmarem podíl v České Miss?

O tom, že soutěž ztrácí prestiž, spekulovala média již delší dobu. Když se příležitost vstoupit do projektu objevila, hodně jsme to zvažovali. Jak Martin, tak já máme rádi výzvy, a proto jsme se rozhodli do projektu vstoupit s cílem pozvednout ho na vyšší úroveň. Martin díky více jak patnáctiletým zkušenostem z byznysu a já díky tomu, že mi soutěž není cizí a budu moct předávat své vlastní zkušenosti.

Zajímalo by mě, jaká bude přesně vaše úloha v soutěži...

Martin se věnuje především partnerům a finanční stránce, moje pozice je výkonná ředitelka a tvář soutěže. Podílím se na tvorbě nového konceptu projektu a osobně chci dohlížet na spolupráci s dosavadními i budoucími vítězkami.

S projektem byla coby ambasadorka spjatá Iva Kubelková, počítáte s ní do budoucna, nebo to mám chápat tak, že její úlohu převezmete vy?

Tuto úlohu převezmu. Ráda bych své vlastní zkušenosti popsané i v mé knize předávala dál a dobře vím, co finalistky či vítězky před finále a po něm potřebují, aby to nelehké období plné mnoha změn i příležitostí mohly zvládnout co nejlépe. Budu se tedy nejen s Martinem věnovat řízení projektu, ale současně si pod sebe vezmu i práci s dívkami. Chceme, aby se z dívek, které soutěží projdou, stávaly skutečné osobnosti.

Nebude to asi lehký úkol. Není žádným tajemstvím, že se soutěž nachází v krizi. Jste přesvědčená o tom, že soutěži dodáte ztracený lesk?

Vstup do projektu je nejen výzva, ale zároveň velký závazek. Rádi bychom jí i s Martinem ten ztracený lesk navrátili, byť víme, že to nebude jednoduché a bude to opravdu velké množství práce. Ale ať už v životě dělám cokoliv, snažím se to dělat pořádně a naplno, a stejně tak chci přistoupit k projektu Česká Miss.

Za minulého vedení se od České Miss odklonila televize Prima. Budete se snažit obnovit tuto spolupráci, případně hodláte spolupracovat s jinou televizí?

Připravujeme intenzivně nový koncept a televizím bude teprve představen.

Jaké novinky se v soutěži objeví?

Na novém konceptu soutěže Česká Miss pracujeme a novinky představíme během října na tiskové konferenci. Castingy proběhnou již na přelomu listopadu a prosince.

Reklama

Další články

Načítám