Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Den po nečekané smrti Tomáše Valíka (†51), herce, který zazářil v seriálu Ulice coby pekař, ale i v dalších filmech a seriálech, se odehrálo dojemné první a zároveň i úplně poslední rozloučení. Při zádušní mši padaly dojemné věty, ale i ty vtipné, které i přes smutek Tomášových přátel vyvolávaly smích.

„Naposledy jsem ho viděl, když jsem s ním seděl v kavárně na Národní třídě. Byl to hodný člověk, plný lásky. Slyšel jsem dneska příhodu. Měl celkem pět sourozenců, byl benjamínek. Vychovávaly ho sestry. Když jedna nebyla doma, přišel její kluk, který s ní chtěl jít na rande. Aby se jí pomstil, tak řekl, že jeho sestra šla na rande s někým jiným. To byl Tomáš,“ přibližoval Valíka kněz Ladislav Heryán.

„V den, kdy Tomáš zemřel, v televizi vysílali Mission: Impossible, kde hrál s Tomem Cruisem. Byl maličký, podával si s každým ruku,“ vzpomínal pak na Valíkovo vyprávění. Herce si velmi vážil.

„Ten, kdo znal Tomášův šibalský úsměv, ví, že žil v kontaktu s láskou. Myslím si, že dobrý herec tak musí žít. Jinak by svým hraním neuměl vyjádřit tajemství bytí nás lidí,“ přidal římskokatolický duchovní.

„To je krásné! Když Láďa mluví, je to, jako když mluví srdce. Jako když mluví láska,“ napsala k videu na Valíkově sociální síti jedna z hercových kamarádek.

A jiná zase kvůli připomínce Tomášova dlouholetého konfliktu s kolegyní z Ulice napsala: „To by si měla poslechnout Jaroslava Obermaierová.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám