Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnes již dvaašedesátiletý americký herec Tony Shalhoub, jehož každý zná především jako obsedantního, roztržitého, mnoha fobiemi posedlého, ale přesto výjimečně nadaného detektiva Monka, jako by při vší své seriálové genialitě objevil i elixír mládí.

Hvězdě série Můj přítel Monk bylo v začátcích natáčení seriálu osmačtyřicet, ale uplynulé roky se na jejím vzhledu nijak nepodepsaly. Shalhoub se naopak do vzhledu své nejslavnější postavy stylizuje i v reálném životě. Aby to nevypadalo, že Tony je hercem jedné role, jmenujme ještě například snímky Galaxy Quest, 13 duchů, Muž, který nebyl, Muži v černém či Pot a krev. Často navíc propůjčuje svůj hlas animovaným projektům jako Auta či Želvy Ninja.

Úspěšný je i po osobní stránce. Již od roku 1992 je šťastně ženatý s herečkou Brooke Adams (67), s níž si zahrál v seriálech Křídla či BrainDead, ale i na divadelních prknech Broadwaye. Manželé mají dvě adoptivní dcery Sophii (23) a Josie Lynn (27), kterou Tony přijal za svou po svatbě s Brooke.

Reklama

Další články

Načítám