Hlavní obsah
Článek

Za sebou má desítky a desítky nejen divadelních rolí, ale také filmových a hlavně seriálových. Její jméno je spojeno s divadlem vinohradským, v Řeznické, Violou, Ungeltem, s filmem Samotáři, s Krkonošskými pohádkami, Chalupáři, Ženou za pultem a nověji Ulicí... Nyní Hana Maciuchová (†75) přijala další úlohu, takovou, kterou ještě neztvárnila.

V Galerii Českého rozhlasu převzala na tiskové konferenci dekret, který ji jmenoval čestnou prezidentkou Mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio 2016.

„Je pravda, že člověk tak trochu pookřeje, když je titulován coby prezident. Mě ovšem těší, že to bude jen na tři dny a nebudu se muset stěhovat na Hrad, ale do Olomouce. Nejen prkna, co znamenají svět, televize nebo film jsou mé lásky, ale i rozhlas, takže děkuji za důvěru,“ řekla Maciuchová, která po prodělané nemoci vypadá výborně.

„To, co jsem si zažila a prožila, je pryč a jsem v pohodě. Vrhla jsem se, samozřejmě kromě práce, i na sport, hlavně cyklistiku, která je mým relaxem,“ řekla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám